Benzinegebruik VS is sinds 2006 gehalveerd

De totale verkoop van benzine in de VS is sinds 2006 gehalveerd van 60 naar 30 miljoen gallons per dag. Dat blijkt uit cijfers die te vinden zijn op de website van de US Energy Information Administration (EIA). Van 1983 tot en met 2006 lag de gemiddelde verkoop van benzine nog ongeveer op 60 miljoen gallons per dag, maar sinds de crisis is dat drastisch afgenomen. Het afgelopen jaar werd er aan de pomp nog maar half zoveel benzine verkocht als in de jaren voor de grootste financiële crisis sinds de jaren dertig.

Benzinegebruik in de VS is gehalveerd sinds 2006

Benzinegebruik in de VS is sinds 2006 gehalveerd 

Wat verklaart het lagere benzinegebruik in de VS?

Nu denkt u misschien: Is de daling van de benzineverkopen toe te schrijven aan zuinigere auto’s? U kent misschien nog wel het cash for clunkers programma, een crisismaatregel waarmee oude auto’s van de weg werden gehaald en men subsidie kon aanvragen voor een nieuwe model met een lager brandstofverbruik. We hebben voor u het aantal gereden kilometers opgezocht en in een grafiek gezet. Deze begint in 1983 en loopt door tot en met 2012. U ziet het al meteen, ook het aantal gereden kilometers is omlaag gegaan. De trendbreuk met de voorgaande periode is goed zichtbaar. Amerikanen leggen sinds het uitbreken van de crisis minder kilometers af in het verkeer…

Zijn Amerikanen dan misschien meer gaan thuiswerken? Door snel internet staan ze permanent in contact met de IT-omgeving van hun werkgever en kunnen ze gemakkelijk communiceren met collega’s. Een onderzoek van het Census Bureau wijst uit dat er in 2012 in totaal 13,4 miljoen Amerikanen vanuit huis werkten, dat is een stijging van slechts 4 miljoen vergeleken met 1999. Die vier miljoen Amerikanen die misschien minder vaak de weg op gaan zijn dus ook niet als hoofdoorzaak aan te wijzen voor het dalende brandstofgebruik.

Aantal gereden kilometers in de VS

Aantal gereden kilometers in de VS

 Het gaat gewoon slecht met de Amerikaanse economie

We kunnen er lang of kort over doen, maar een andere conclusie dan dit kunnen we gewoon niet bedenken. Met 49 miljoen Amerikanen op voedselbonnen en 90 miljoen Amerikanen die al lang gestopt zijn met het zoeken naar werk kunnen we niet anders concluderen dat de VS nog steeds in een diepe depressie verkeert. Die armoede straalt niet af op de aandelenbeurs of in de bedrijfswinsten, maar is absoluut zichtbaar in deze twee grafieken.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

4 gedachten over “Benzinegebruik VS is sinds 2006 gehalveerd

  • Frank, wat mij opvalt is dat vanaf 1983 het aantal gereden KMs ruim verdubbeld is terwijl het totale benzineverbruik min of meer constant was van 1983 tot 2007. Als we dan ook weten dat de economie (BBP) van 1983 tot 2007 wellicht vertienvoudigd is qua grootte (ken de exacte cijfers niet) en dat de bevolking met ruim 25% is toegenomen dan kun je de vraag stellen of de cijfers wel juist zijn qua benzineverbruik en indien dit zo is….of benzineverbruik wel een juiste meetlat is om een economie te meten.
    Ik ben het wel overigens eens met de stelling dat de US (en westerse economien) in zware recessie zijn en dat het vermindert verbruik hier niet vreemd aan is.

    Beantwoorden
    • Goed geschreven Hoogie. Hier licht het probleem de media neemt maar al te vaak alles over zonder het te verifiëren en schrijven het in mooie woorden op als de waarheid.

      Beantwoorden
      • Hier ligt voor ons beiden een verantwoordelijkheid. Aan mij is de taak om informatie zo zuiver mogelijk over te brengen en het is de taak van de lezer om die informatie en berichtgeving te wegen. Alleen dan komen we verder. Hoogie heeft zeker een punt hier.

        Beantwoorden
    • Goede opmerking. Ik vond de daling erg schrikbarend, maar als je dat relateert aan het aantal gereden kilometers komt er inderdaad geen eerlijke vergelijking uit. Misschien zijn er meer diesel auto’s op de weg gekomen en heeft dat een daling in het benzinegebruik veroorzaakt. Hier moet ik nog even verder in duiken.

      Goed dat de lezers hier mij scherp houden.

      Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo