Chicago sluit 53 basisscholen wegens begrotingsproblemen

Chicago is niet de eerste Amerikaanse stad die bezuinigt door basisscholen te sluiten, maar de omvang waarin de stad het aanpakt is ongekend. Niet eerder werden in één keer zoveel scholen gesloten. Het stadsbestuur stelt dat er teveel scholen zijn in verhouding tot het huidige aantal leerlingen. Van de 681 scholen die de stad telt zouden er 140 half leeg staan, zo liet het district Chicago Public Schools (CPS) weten.

Het sluiten van scholen moet niet alleen kosten besparen, maar ook de kwaliteit van het onderwijs verbeteren. Het stadsbestuur hoopt dat het de kwaliteit van het onderwijs omhoog kan brengen door de slechtste scholen te sluiten. Door scholen te sluiten moeten kinderen in veel gevallen een grotere afstand afleggen om op school te komen. In sommige gevallen zullen scholieren door gevaarlijke wijken moeten, waar criminele bendes actief zijn. Eerdere sluitingen van scholen zouden hebben geleid tot een toename in geweld, bovendien viel de gerealiseerde bezuiniging vaak tegen.

Het stadsbestuur heeft de scholen geselecteerd uit een nominatielijst van 129 scholen. De stad hoopt het gat van $1 miljard in de begroting voor het volgende jaar op deze manier kleiner te maken, zo schrijft de WSJ.

Chicago wil 53 basisscholen en een middelbare school sluiten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.