Chinese Topadviseur: “Beijing Moet Meer Goud kopen”

Volgens Li Yining, één van China’s meest invloedrijke economen, moet China een deel van zijn reserves gebruiken om goud te kopen. Momenteel bezit China $2,85 biljoen aan buitenlandse reserves. Li Yining stelt dat China edelmetalen moet gebruiken om zich tegen inflatie en devaluatie van buitenlandse valuta te beschermen.

 

“China moet zijn goudreserves op een adequate manier laten toenemen, en China moet elke kans grijpen om goud te kopen, vooral als de goudprijs daalt”, zei Li Yining tegen een lokale Chinese krant. De mening van Yining dat China zijn reserves moet diversifiëren is niet nieuw. Veel andere academici hebben Beijing al opgeroepen om hetzelfde te doen. Maar de mening van Yining telt in China mee: veel van zijn voormalige studenten bekleden hoge posities binnen de Chinese regering waaronder de Chinese vice-president Li Keqiang die waarschijnlijk in 2013 de Chinese premier Wen Jiabao gaat opvolgen.

 

Toch stelt Yi Gang, hoofd van de afdeling die de Chinese buitenlandse reserves beheerd, dat het voor China niet mogelijk is om grote goudaankopen te doen. Chinese huishoudens en bedrijven kochten afgelopen jaar meer dan 300 ton en wanneer de overheid zich ook in de strijd om het fysieke goud mengt, dan zal dit tot nog hogere prijzen leiden, aldus Yi Gang. Wat hem betreft is dat niet de bedoeling, aangezien het dan voor Chinese beleggers moeilijker wordt om goud te kopen.

 

Bron:

“China adviser says Beijing should buy more gold”

http://af.reuters.com/article/idAFTOE72802F20110309

 

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo