Column: Heb je mijn knikkers nog?

miljarden-naar-griekenlandZomaar een bericht op Teletekst afgelopen week. Oooh ja Griekenland, dat was toch opgelost, onze vrienden van het NOS journaal hadden het er niet meer over dus wij als “schaapjes” dachten toch echt dat het opgelost was.

Lees nu dit bericht eens goed. De Grieken hebben een schuld van €300 miljard, ze krijgen nu €8,5 miljard om het ene gat met het andere te vullen. Wanneer vertellen ze nu gewoon dat het geld weg is en de schuld wordt weggestreept… waarschijnlijk na de Duitse verkiezingen… iedereen zit dan weer paar jaar veilig op weg naar hun vervolg carrière in Brussel.

Knikkers

Op het NOS Jeugdjournaal zullen ze bovenstaande uitleggen als: Marietje krijgt nog 100 knikkers van Pietje, maar Pietje verkoopt steeds zijn geleende knikkers voor snoepgoed en mooie kleding. De Juf heeft nu afgesproken dat Marietje, Pietje weer 5 knikkers geeft en dat Pietje haar begint terug te betalen met 3 knikkers. Volgend jaar kijken ze vlak voor de Cito Toets of Pietje weer een paar knikkers kan terug betalen.

Het is toch waanzinnig hoe de heren politici denken over ons als kiezers. Ooh ja en waar is die oud-minister De Jager toch gebleven die ons in 2009/2010 vertelde dat iedere cent uit Griekenland terugkwam, leuke zaak voor Cold Case team zou ik zeggen. Verantwoording afleggen is in de politiek niet nodig , je roept gewoon wat om “de schaapjes “ tevreden te houden en daarna zie je wel hoe het verder gaat.

Bart Hoogakker

dagboekvaneenbelegger-banner

Bart Hoogakker (1966) begon al op zijn zestiende met beleggen en maakte onder andere de crash in 1987, de campinghausse van 1997 en de internetcrash van 2000 mee. Sinds 1992 geeft hij ook beleggingstrainingen en seminars, waarin hij zijn kennis en ervaring deelt met andere beleggers. U kunt Bart ontmoeten bij de diverse door hem en zijn partners georganiseerde beurscafés. Meer info daarover vindt op www.dagboekvaneenbelegger.nl

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders