Creditcard raakt uit de gratie bij Amerikanen

De beruchte creditcard verliest aan populariteit onder de Amerikanen, zo blijkt uit de laatste cijfers van de Amerikaanse kredietmarkt. De relatief dure creditcard moet in toenemende mate plaats maken voor de veel goedkopere autolening en studentenlening. In november groeide het totaal aan kredieten in de VS (exclusief hypotheken) met ruim $12,3 miljard, waarvan slechts $458 miljoen voor rekening kwam van aankopen op de creditcard. Het grootste deel, namelijk $11,9 miljard, is terug te schrijven op nieuwe autoleningen en studentenleningen.

Maar wie verstrekt deze leningen? Die vraag beantwoorden we aan de hand van de volgende grafiek van @Not_Jim_Cramer. De blauwe lijn geeft de cumulatieve kredietverlening door commerciële banken en de overheid weer. De rode lijn laat de kredietcreatie exclusief overheid zien. Wat een mooi herstel!

Kredietverlening in de VS (exclusief overheid)

Kredietverlening in de VS (exclusief overheid) (Bron: @Not_Jim_Cramer)

Creditcard minder populair

Voor de volledigheid pakt Zero Hedge de cijfers over de afgelopen twaalf maanden er ook even bij. Over deze periode werd er in totaal $178 miljard aan nieuwe kredieten verstrekt (exclusief hypotheken), waarvan slechts $9 miljard op de vertrouwde creditcard. Ruim $168 miljard van de nieuwe kredieten kwam in de vorm van autoleningen en studentenleningen in circulatie.

Amerikanen kiezen massaal voor de autolening en studentenlening

Amerikanen kiezen massaal voor de autolening en studentenlening (Bron: Zero Hedge)

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *