Hieronder een suggestie om vanavond de mensen het stuipen op het lijf te jagen.

 
Tijdens de eurotop van afgelopen week werd onder andere besloten dat  het Europese noodfonds (EFSF) zal worden verhoogd en Europese banken 50% van hun Griekse leningen moeten afschrijven. Daaaast moeten Spanje en Italië drastisch hervormen en bezuinigen om hun staatsschuld onder controle te krijgen. 

Na afloop van de eurotop steeg in Europa en Italië de druk op de regering van Berlusconi. Umberto Bossi, de Italiaanse minister van hervormingen en leider van Lega Nord, zei zelfs dat de kans bestaat dat de regering van Berlusconi valt over voorstellen om de pensioenleeftijd te verhogen. De verhoging van de pensioenleeftijd maakt deel uit van de hervormingsplannen. Berlusconi reageerde doodleuk door te stellen dat hij de enige persoon is die de nodige bezuinigingen voor elkaar kan krijgen. “Alleen ik en mijn regering kunnen de komende 18 maanden de nodige hervormingen voor elkaar krijgen, daarom is het geen optie dat ik een stap opzij zet”.


Suggestie voor een onderschrift? Voelt u zich vrij om te reageren..

 
De onderstaande tabel werd gepubliceerd door kredietbeoordelaar Moody’s. Het is een weergave van de blootstelling van de Europese landen aan landen die niet kunnen rekenen op de hoogste kredietwaardigheid (AAA). Welke landen hebben de grootste blootstelling? Spanje en Italië…..