Crisis in beeld grafiek (16/12/2011)

De Britten besloten afgelopen week een nieuw Europees akkoord aan zich voorbij te laten gaan. Volgens de Britse premier David Cameron worden de Britse belastingbetalers het best beschermd als Groot-Britannië zich isoleert van het Europese vasteland. Het dwarsliggen van de Britten kan vanuit het Europese vasteland niet op veel sympathie rekenen. De voorzitter van de Franse centrale bank, Christian Noyer, zei donderdag in een interview dat Groot-Brittanië er nog slechter voor staat dan Frankrijk. Volgens Noyer zou Groot-Brittanië daarom eerder haar “triple A” status moeten kwijtraken dan Frankrijk.

Vorige week werd Frankrijk door de Amerikaanse kredietbeoordelaar Standard & Poor's gewaarschuwd. Frankrijk zou namelijk kunnen worden meegesleept in een val van één van de nog zwakkere landen uit de eurozone. Noyer is van mening dat een afwaardering niet gerechtvaardigd is en niet in lijn is met de economische beginselen. Groot-Brittanië staat er volgens de voorzitter veel slechter voor dan Frankrijk en zou daarom ook eerder aan de beurt moeten zijn voor een afwaardering. “Zij hebben grotere tekorten, evenveel schuld, meer inflatie en minder groei dan Frankrijk” zei Noyer. De Britse regering stelde in een reactie dat het land een goed plan heeft om haar schulden onder controle te krijgen en weg te werken. 

Hieronder een paar grafieken waarin enkele economische indicatoren van Frankrijk, Groot-Brittanië en Duitsland tegen elkaar worden afgezet. Duitsland verslaat de andere twee landen uiteraard op vrijwel elk vlak. Oordeel zelf wie van de twee anderen er beter, of nog slechter, voor staat. 


Bron: Reuters 
 
De onderstaande grafieken laten een vergelijkbaar beeld zien. Voor de probleemkinderen van de financiële markten wordt het steeds duurder en daarmee moeilijker om geld te lenen op de kredietmarkten. Goedkoop krediet is nog alleen weggelegd voor landen die goed presteren, of de schijn dat ze goed presteren hoog kunnen houden.

Bron:
Zero Hedge

 

 
Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo