Crisis in Nederland op voorpagina in de VS

De crisis in Nederland is ook voorpaginanieuws geworden in de VS. Konden wij in 2008 nog met de vinger wijzen naar de wantoestanden aan de andere kant van de oceaan, nu kaatst de bal net zo hard terug. De Wall Street Journal opende vandaag met een artikel over de economische crisis in Nederland. Veel van de pijnpunten worden genoemd, zoals een dalend consumentenvertrouwen, de afname in consumentenbestedingen en de sterke toename van het aantal faillissementen. Op de vervolgpagina komen ook de stijgende werkloosheid en de problemen op de huizenmarkt uitgebreid aan bod.


Nederland, dat nog steeds als één van de weinige landen een Triple-A status heeft, kent een aantal zwakke plekken in de economie. De private schuld ten opzichte van het inkomen is hier in vergelijking met andere landen bijzonder hoog. Ook kent ons land in verhouding tot het BBP een zeer grote bankensector, waardoor we kwetsbaar zijn voor een grote bankencrisis.

De Wall Street Journal beschrijft de lastige taak van de regering Rutte. De regering wil extra bezuinigen om het tekort onder de 3% te houden, maar dat gaat gepaard met het verlies van banen en lagere overheidsinvesteringen.

Wall Street Journal over de crisis in Nederland
Wall Street Journal over de crisis in Nederland (via Telegraaf.nl)

Eén gedachte over “Crisis in Nederland op voorpagina in de VS

  • 26 juli 2013 om 18:18
    Permalink

    altijd al geschreven NL staat met 1 been in het graf woningbubbel kantoorenbubbel en jullie hebben hier ook uiteraard genoeg over geschreven MU ga zo door

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.