Ben Davies, Hinde Capital CEO werd geïnterviewd over de vooruitzichten van goud op CNBC Europe. Hij ziet goud opnieuw onderdeel worden van het inteationale monetaire systeem. En als dat gebeurt dan zal de goudprijs aanzienlijk hoger worden. In plaats van terug te vallen zoals in de jaren 1980 zal dat lange tijd zo blijven. Zeker wanneer China een vloer zal zetten onder de goudmarkt. Het interview met Davies is acht minuten lang.

 

 

 

De visie van Ben Davies komt niet uit de lucht vallen. Robert Zoellick, president van de wereldbank en insider en kenner van het huidige wereldwijde financiële stelsel, riep al eerder op haast te maken met hervormingen en daarbij goud een plaats te geven in een nieuw inteationaal monetair raamwerk. Door de toenemende tekorten van de Amerikaanse overheid die door Ben Beanke indirect gefinancierd worden, is China begonnen om haar dollarreserves in een verhoogd tempo om te zetten. Bij voorkeur in goud en zilver.

 

Davies is als belegger goed bekend met de praktijk en kent ook de geluiden die rondgaan onder handelaren. Die geluiden beamen dat China een drijvende kracht op de goud- en zilvermarkt is. Eén van die geluiden is de anonieme bron van King World News. Die anonieme bron heeft vorige week weer een update gegeven over de stand van zaken in Londen. Aziatische partijen kopen enorme partijen goud en zilver op: “een tonnetje hier, en een tonnetje daar.”

De bron komt met het inzicht dat China haar dollars en Amerikaanse staatsobligaties aan de hand van goud en zilver aan het indexeren is. Ze krijgen misschien dan wel niet het fysiek direct, hun dollars worden tegen de waardedaling verzekerd. “China short de dollar met goud en zilver”, aldus de bron.

 

Lees verder: 

http://kingworldnews.com/kingworldnews/KWN_DailyWeb/Entries/2010/12/14_KWN_Source_-_When_That_Happens,_The_Game_is_Over.html