Dow Jones Index breekt door 19.000 punten

De Dow Jones index is dinsdag voor het eerst in haar 120-jarige geschiedenis boven de 19.000 punten gesloten en bereikte daarmee voor de tweede dag op rij een nieuwe all-time high. Ook de breder gedragen S&P 500 index bereikte een nieuw record op iets meer dan 2.200 punten. De Nasdaq index van technologiebedrijven kon niet achterblijven, want ook die steeg dinsdag naar een recordniveau van 5.386,35 punten.

Het is al bijna twee jaar geleden dat de Dow Jones voor het eerst boven de 18.000 punten kwam, want dat gebeurde op 23 december 2014. Het was de zwaarste bevochten mijlpaal van duizend punten sinds het doorbreken van de 15.000-puntengrens in mei 2013. Door de beurscrash van 2008 duurde het toen zes jaar voordat de Dow Jones index weer hersteld was tot het niveau van voor de crisis.
Beleggers vluchten in aandelen

Na de verkiezing van Donald Trump verschoven beleggers een deel van hun portefeuille van obligaties richting aandelen. Beleggers verwachten dat Trump veel nieuwe investeringen gaat doen in de Amerikaanse economie, waardoor de inflatie zal oplopen. Een hogere inflatie maakt aandelen aantrekkelijker dan obligaties. Daarnaast wil Trump het bedrijfsleven stimuleren, wat ook een gunstige impact kan hebben op de aandelenmarkt.

Beleggers anticiperen op deze ontwikkeling en brachten de belangrijkste aandelenindices in de Verenigde Staten naar recordhoogte. De stijging van Amerikaanse aandelen werd ook versterkt door de wereldwijde kapitaalvlucht richting de dollar. De dollarindex is sinds de verkiezingen met bijna 3% gestegen naar meer dan 101 punten. De rente op Amerikaanse Treasuries met een looptijd van 10 jaar steeg dinsdag naar 2,32%, het hoogste niveau in bijna een jaar tijd.

dow-19000-online-v4-fever-v2

Dow Jones breekt door de grens van 19.000 punten (Bron: USA Today)

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo