Draghi ziet weer economische groei in Europa

draghiVolgens ECB-president Draghi zit Europa weer op het pad van economische groei, nadat het jaren lang geworsteld heeft met achtereenvolgens een bankencrisis en een schuldencrisis in verschillende Zuid-Europese landen.

“De afgelopen drie jaar hebben we tastbare vooruitgang geboekt in het stabiliseren en versterken van de Eurozone. De groei komt weer terug en de weg naar voren is duidelijk zichtbaar. We zullen niet rusten totdat de monetaire unie voltooid is”, zo verklaarde Draghi afgelopen donderdag tijdens een speech in New York.

De topman van de ECB wilde geen commentaar geven over wat dit betekent voor het toekomstige monetaire beleid. Wel liet hij blijken dat verdere integratie in de Eurozone noodzakelijk is om alle schaalvoordelen en de potentie van de muntunie maximaal te benutten.

Draghi neemt een Global Citizen Award in ontvangst van de Atlantic Council, een organisatie die gevestigd is in Washington. In het verleden ontving Christine Lagarde van het IMF deze prijs ook al eens.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders