Driekwart Amerikanen houdt nauwelijks geld over

De enquête werd gehouden onder duizend willekeurig gekozen volwassen Amerikanen. Daarvan gaf de helft aan minder dan drie maanden financiele buffer te hebben. Iets meer dan een kwart (27%) hield helemaal geen spaargeld achter de hand.

Greg McBride, financieel analist bij Bankrate.com is teleurgesteld door de resultaten van het onderzoek. “Niets zorgt voor een betere nachtrust dan de kennis dat je genoeg geld achter de hand hebt voor onvoorziene uitgaven”.

Nog teleurstellender is dat Amerikanen de afgelopen drie jaar nauwelijks meer zijn gaan sparen, ondanks het feit dat een groter percentage Amerikanen meer baanzekerheid ervaart en meer netto vermogen heeft.

Minder dan $1.000

Ook kredietverstrekker CashNetUSA concludeerde dat veel Amerikanen weinig spaargeld achter de hand houden. Het bedrijf hield eerder ook een enquête onder duizend Amerikanen, waaruit bleek dat 46% over minder dan $800 spaargeld beschikte. Een groep van 22% had zelfs minder dan $100 op de bankrekening staan.

Veel respondenten gaven aan dat er na aftrek van alle kosten en rentelasten simpelweg geen geld overbleef om te sparen. Megan Staton, directeur marketing van CashNetUSA is ook somber gestemd over de situatie. “De economie stagneert, $100 is niet genoeg om jezelf uit een noodsituatie te redden.”

Bron: CNN

Eén gedachte over “Driekwart Amerikanen houdt nauwelijks geld over

  • 22 juli 2013 om 11:12
    Permalink

    Hi there to all, how is everything, I think every one is getting more from this website, and your
    views are pleasant designed for new users.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.