“Eerst contant geld verbieden, dan negatieve rente invoeren”

De laatste jaren staat het gebruik van grote bankbiljetten ter discussie, omdat het vooral voor criminele activiteiten gebruikt zou worden. Maar is dat de werkelijke reden waarom er jacht wordt gemaakt op contant geld? Onderstaande slide uit een presentatie van Morgan Stanley geeft een andere uitleg van de jacht op contant geld. Volgens Zero Hedge gaf analist Huw van Steenis van Morgan Stanley daar het volgende commentaar bij:

“Een van de meest verrassende commentaren dit jaar kwam van een gesloten sessie over fintech, waar ik naast een beleidsmedewerker zat die voorstelde snel over te stappen naar een samenleving zonder contant geld, zodat we negatieve rentes van meer dan 1% kunnen invoeren. […] Bij een te lage rente zullen spaarders beginnen met het hamsteren van bankbiljetten, wat het monetaire beleid nog complexer maakt.”

MS negative rates

Financiële repressie: “Eerst contant geld verbieden, dan een negatieve rente invoeren”

Maakt u zich zorgen om uw spaargeld?

Door een negatieve rente levert sparen vrijwel niets meer op en wordt het interessant naar alternatieven te kijken. De laatste tijd zijn er veel meer mensen die goud kopen bij Goudstandaard. Fysiek goud en zilver staan bekend als een veilige haven in tijden van crisis, omdat het edelmetaal waarde behoud en bestand is tegen schokken in het financiële systeem. Bij Goudstandaard zijn diverse goudbaren direct uit voorraad leverbaar.

gs-logo-breed

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Een gedachte over ““Eerst contant geld verbieden, dan negatieve rente invoeren”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders