EU gaat bankpasjes met tegoed verstrekken aan vluchtelingen

Naar schatting een miljoen vluchtelingen in Turkije krijgen van de EU een creditcard waar maandelijks een geldbedrag op gestort zal worden. Met dat geld kunnen zij eten en onderdak betalen. Deze regeling is onderdeel van een nieuwe €348 miljoen kostende humanitaire programma dat de Europese Unie donderdag heeft aangekondigd. In ruil voor maatregelen als deze belooft Turkije de vluchtelingen in eigen land op te vangen.

Het World Food Program zal samen met het Turkse Rode Kruis toezien op de uitvoering van dit Europese reddingsprogramma. Voor ieder gezin zal apart bepaald worden hoeveel leefgeld zij krijgen van de EU, waarbij extra geld beschikbaar is om kinderen naar school te sturen of ouderen te verzorgen.

Creditcards

Ertharin Cousin van het World Food Program is erg enthousiast over het plan om creditcards aan alle vluchtelingen te geven. In een verklaring tegenover de Wall Street Journal zegt ze het volgende:

“Het geld dat door vluchtelingen wordt uitgegeven komt rechtstreeks in de lokale economie, waardoor een stimulans wordt gegeven aan de gemeenschappen die zo genereus zijn om de vluchtelingen op te vangen.”

In totaal heeft de EU een bedrag van €3 miljard toegezegd om de vluchtelingen in Turkije op te vangen. Van dat bedrag is €2,2 miljard al toegewezen aan verschillende projecten die gezondheidszorg, onderwijs en andere diensten voor vluchtelingen regelen.

creditcards-publicdomainpictures

EU geeft creditcard met maandelijks tegoed aan vluchtelingen
Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

2 gedachten over “EU gaat bankpasjes met tegoed verstrekken aan vluchtelingen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders