Federal Reserve houdt spoedoverleg over economie

De Federal Reserve houdt vandaag een spoedbijeenkomst waar ook de Amerikaanse president Obama en vice-president Joe Biden bij aanwezig zullen zijn. Volgens Reuters staat de toestand van de Amerikaanse economie en hervormingen op Wall Street op de agenda, maar als we wat verder zoeken zien we dat er meer aan de hand is.

Volgens een prognose van de Federal Reserve of Atlanta zal de economische groei in de Verenigde Staten in het eerste kwartaal van dit jaar niet op 2,3%, maar slechts op 0,1% uitkomen. Stagnatie van de economie op dit moment zou erg slecht uitkomen. De Federal Reserve heeft de verwachtingen voor verdere renteverhogingen al moeten temperen en met dit nieuws wordt een rentestap door de centrale bank nog minder waarschijnlijk. Ook voor Obama is het vervelend nieuws, omdat hij in het laatste jaar van zijn presidentschap zit en de economische vooruitzichten tot een paar maanden geleden nog redelijk gunstig waren.

Federal Reserve somberder

Sterke groeicijfers, een dalende werkloosheid en een zeer lage rente zorgden de afgelopen jaren voor een positief sentiment op de aandelenmarkt. Bedrijfswinsten stegen en aandelenkoersen werden verder ondersteund doordat bedrijven op grote schaal met geleend geld eigen aandelen inkochten.

Als de Amerikaanse economie opnieuw een harde landing maakt is een renteverhoging zo goed als uitgesloten. Dat zou weer een negatieve impact kunnen hebben op de waarde van de dollar en een positieve invloed op de goudprijs.

fedatlanta-forecast

Federal Reserve houdt spoedbijeenkomst na slechte groeiprognose (Bron: Atlanta Fed)

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Een gedachte over “Federal Reserve houdt spoedoverleg over economie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders