Geen herstel Amerikaanse economie, het gebruik van voedselbonnen blijft stijgen

De laatste cijfers van de maand augustus laten zien dat inmiddels 45,8 miljoen Amerikanen afhankelijk zijn van het 'Supplemental Nutrition Assistance Program', wat omgerekend ongeveer 14,7% van de totale Amerikaanse bevolking is (zie figuur 1). Ten opzichte van een maand eerder is dat een toename van 1,1%. Vergeleken met de maand augustus van 2010 zien we een toename van 8,1%. Ongeveer een kwart van de Amerikaanse kinderen is op dit moment (indirect) afhankelijk van het voedselprogramma.

Als we verder teruggaan in de geschiedenis van Amerika zien we dat het gebruik van voedselbonnen nog niet eerder zo hoog is geweest als nu het geval is (zie figuur 2). Om een positieve draai te geven aan het verhaal: de stijging lijkt de laatste maanden enigzins af te vlakken. Toch gaat het nog steeds erg slecht, want volgens Zero Hedge heeft 40% van de kandidaten voor huisuitzetting de afgelopen twee jaar (!) al geen betaling meer verricht. Zelfs 72% van de mensen die met huisuitzetting bedreigd worden heeft de afgelopen twaalf maanden al geen betaling meer verricht.

Langer werkloos

Een andere indicator die laat zien dat deze crisis anders is dan eerdere crises is de tijd die mensen gemiddeld werkloos zijn. Inmiddels staat het gemiddelde op 40 weken werkloosheid, een verdubbeling ten opzichte van de vorige piek in 1983 (zie figuur 3). De snelle stijging van de grafiek laat zien dat er nog veel te weinig nieuwe banen worden gecreeërd om de werkloosheid op te vangen.

Figuur 1: Gebruik voedselbonnen blijft maar stijgen

Figuur 2: Het gebruik van voedselbonnen is sinds 1969 nog niet eerder zo hoog geweest als nu

Figuur 3: De gemiddelde duur van de werkloosheid in Amerika staat inmiddels op 40 weken

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo