Goud en Zilver opnieuw naar recordprijzen

Vrijdag is opnieuw een goede dag voor de goud- en zilverprijs. Nadat vorige week vrijdag de goudprijs een nieuwe record liet zien en de zilverprijs naar het hoogste niveau in 31 jaar steeg is het vandaag opnieuw raak. De goudprijs brak door de grens van $1.480 per troy ounce en is daarmee op het hoogste nominale punt ooit. Zilver bevindt zich met een prijs van boven $42.60 per troy ounce op het hoogste punt van de afgelopen 31 jaar. Daarmme is de zilverprijs nog minder dan $10 verwijderd van de hoogste intra-day high ooit. Zoals op de onderstaande grafiek te zien is bevind de goudprijs zich in euro’s nog niet op een record. Dit heeft vooamelijk te maken met de relatieve zwakte van de dollar ten opzichte van de euro.

 

Goud nieuwe record vr

Oranje= Goudprijs in €
Wit= Goudprijs in $

 

De stijging van de goud- en zilverprijs zijn symptomen van de macro-economische en geopolitieke onrust die er momenteel wereldwijd heerst. Aangezien aan deze onrust in de nabije toekomst geen einde lijkt te komen zullen de edelmetaal prijzen naar alle waarschijnlijkheid blijven stijgen. Zoals gewoonlijk werd er in de conventionele media geen aandacht besteed aan de recordprijzen van goud en zilver.

 

Bron:

“Gold And Silver Reach New Record Nominal Highs – Little Coverage, Bearish And Superficial Analysis”

http://www.zerohedge.com/article/gold-and-silver-reach-new-record-nominal-highs-%E2%80%93-little-coverage-bearish-and-superficial-ana?utm_source=feedbuer&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+zerohedge%2Ffeed+%28zero+hedge+-+on+a+long+enough+timeline%2C+the+survival+rate+for+everyone+drops+to+zero%29

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders