Terwijl de aandelenmarkten diep in het rood staan bewijst goud haar status van veilige haven. De goudprijs staat op het moment van schrijven op $1.160 per troy ounce, dat is 0,2% hoger dan de slotkoers van afgelopen vrijdag. Door een wisselkoerseffect staat de goudprijs in euro’s 2,25% lager op ruim €997 euro per troy ounce. Dat is een zeer bescheiden verlies in vergelijking met de daling van 7% voor de AEX index en de daling van meer dan 5% voor de Amerikaanse beursindices.

Grondstoffen doen het vandaag ook veel slechter dan goud. De olieprijs daalde met 3,78% tot minder dan $39 per vat, terwijl de CRB grondstoffenindex 2,88% lager staat. Zilver daalt samen met andere grondstoffen en staat op het moment van schrijven op een verlies van 3,21% in dollars en 5,55% in euro’s.

Wilt u goud kopen? Download dan de goudgids die Goudstandaard in samenwerking met Slimbeleggen heeft samengesteld! In de goudgids lichten we toe waarom goud een waardevolle toevoeging is aan een goed gespreide beleggingsportefeuille!

gold_3d_b_o_USD

Goud is positieve uitblinker op bloedrode beursdag