Het in Londen gesitueerde onderzoek- en adviesbureau GFMS World Gold Ltd verwacht dat de goudprijs dit jaar naar $1.600 per troy ounce gaat stijgen. Volgens de directeur van GFMS, Paul Burton, zal deze recordprijs van goud gehaald worden indien de vraag sterk blijft. Gezien dat de drijvende kracht achter de sterke vraag bestaat uit onzekerheid rond de wereldwijde schuldencrisis ligt een blijvende sterke vraag in de lijn der verwachting.

 

“We gaan $1.500 per troy ounce goud waarschijnlijk halen en ook $1.600 ligt zeker binnen het bereik” zei Burton op woensdag tijdens de Paydirt goud conferentie in Perth.

 

Hoe overheden met de wereldwijde economische crises omgaan en of ze doorgaan met Quantitative Easing (geldverruiming) zal bepalen hoe investeerders zich gaan gedragen en waar de goudprijs naar toe gaat. Indien centrale banken de rentes gaan verhogen zullen,volgens Burton, andere investeringen aantrekkelijk worden.

 

Burton benadrukt dat ze bij GFMS voor de komende tijd optimistisch zijn en dat alle economische factoren aanwezig zijn om de vraag naar goud hoog te houden. Het zou echter kunnen dat we over een jaar met radicaal andere economische factoren geconfronteerd worden.

 

Bron:

“Gold price may hit $US1,600 an ounce”

http://www.zerohedge.com/article/pms-higher-eurozone-downgrades-libya-and-japan-ignored-now