Goudprijs stijgt door slechte productiecijfers China

De goudprijs is vandaag gestegen door een slechter dan verwachte cijfers over de industriële productie in China. De Chinese inkoopmanagersindex zakte in januari voor de zesde maand op rij, tot een dieptepunt van 49,4 punten. Ook was het cijfer beduidend slechter dan dat van december 2015, want de maand op maand daling was zelfs het grootst in meer dan drie jaar tijd.

Een cijfer lager dan 50 geeft krimp aan, terwijl een cijfer boven de 50 op groei duidt. Het cijfer was ook slechter dan de 49,6 waar analisten op rekenden. De cijfers bevestigen het negatieve sentiment dat al een aantal weken de financiële markten domineert.

goudprijs-3maand-record

Goudprijs naar hoogste niveau in drie maanden (Bron: Goudstandaard)

Goudprijs naar hoogste niveau in drie maanden

“De goudprijs wordt op verschillende manieren ondersteund. Zwakke economische data uit China leidt bijvoorbeeld tot meer onzekerheid onder beleggers over de staat van de wereldeconomie”, zo schreef Commerzbank vandaag in een nieuwsupdate voor haar klanten.

De stijging van de goudprijs gaat gepaard met een instroom van goud in ETF’s, beleggingsproducten die fysiek goud als onderpand aanhouden voor beleggers. Ook ziet Commerzbank de vraag naar gouden munten stijgen. Zilver, platina en palladium profiteren minder sterk, omdat de vraag naar deze edelmetalen een relatief grote industriële component heeft. Wereldwijde groeivertraging zal de industriële vraag naar deze metalen negatief beïnvloeden.

Op het moment van schrijven staat de goudprijs in euro 0,48% hoger op op €1.035 en in dollars op $1.125 per troy ounce, het hoogste niveau in drie maanden tijd. De zilverprijs staat op het moment van schrijven vrijwel onveranderd op €422 per kilo.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders