Het achtste deel van de serie guespost uit het rapport:”De Komende Vlucht uit Valuta”, gaat in op de manipulatie van de goud en zilverprijs. De eerdere delen uit het rapport kunt u hier terugvinden: deel 1 (Wat is geld), deel 2 (De architectuur van het huidige monetaire systeem), deel 3 (Kunnen schulden oneindig hoog blijven oplopen), deel 4 (Hoe kun je je indekken voor hetgeen dat komen gaat), deel 5 (Is het te laat om Goud te kopen?), deel 6 (Is goud een bubbel?), deel 7 (Hoe Hebben Goud En Zilver Het Afgelopen Decennium Gepresteerd?) en deel 8 (De Manipulatie Van De Goud En Zilverprijs).

 

1. Uitleg manipulatieve fractionele reserve praktijken

De belangrijkste methoden om de prijzen van goud en zilver te onderdrukken hebben allemaal met elkaar gemeen dat er een fractioneel reservesysteem geëxploiteerd wordt. Dit functioneerde in de praktijk in deze markten tot dusver wonderbaarlijk goed omdat financiële instituties en investeerders lang niet allemaal hun goud in fysieke vorm opeisten uit de kluizen van de edelmetaalbeurzen van Londen en New York waarin dit metaal volgens de contracten fysiek gelagerd zou zijn.

 

Indien men uit ervaring weet dat er iedere dag slechts 1% van de mensen is die eist dat het edelmetaal dat hij of zij via een beurscontract bezit fysiek aan hem of haar geleverd wordt, hoeft er voor degenen die deze contracten hebben uitgeschreven geen enkel probleem te zijn wanneer zij slechts 2% van het fysieke metaal dat ze op papier verkocht hebben ook daadwerkelijk zelf aangeschaft hebben in hun kluis hebben liggen (zie youtube.com video: ‘Geld als schuld’).

 

Inmiddels is het geen publiek geheim meer dat hetzelfde fysieke goud en zilver dat in kluizen van de edelmetaalmarkten van Londen (LBMA) en New York (COMEX) opgeslagen is meermaals  aan verschillende mensen is verkocht. In maart 2010 (tijdens de CFTC-hoorzittingen naar manipulatie van de edelmetaalprijzen) heeft Jeffrey Christian van de CME group (die de COMEX runt) zich zelfs laten ontvallen dat er in de praktijk 100 keer zoveel zilver op papier verhandeld wordt dan dat er fysiek in de kluizen aanwezig is.[1]

 

Door geld naar papieren aanspraken (papiergoud) te kanaliseren kun je de hoeveelheid ‘goud’ op de markt kunstmatig vergrotenendaardoorde prijs onderdrukken.