Goudraffinaderijen in India produceren ruim onder hun productiecapaciteit door het gebrek aan schrootgoud. “De schrootgoud verkopen zijn het afgelopen jaar constant gedaald omdat consumenten hun sieraden aanhouden in afwachting van hogere goudprijzen. Het totale aanbod schrootgoud is dit jaar gedaald tot 89 ton ten op zicht van 122 ton het jaar ervoor”, zei Ajay Mitra, directeur van de World Gold Council voor de regio India en het Midden-Oosten. 

 

Schrootgoud is gebruikt goud dat door consumenten wordt verkocht in de vorm van bijvoorbeeld sieraden. Dit schrootgoud maakt het grootste deel uit van het goud dat raffinaderijen gebruiken voor gouden munten en goudbaren. Goudpoeder en rauwgoud kunnen ook gebruikt worden maar door hoge importkosten is dit veel minder gebruikelijk.

 

De afname in het aanbod schrootgoud heeft als gevolg dat de raffinaderijen 25% tot 30% van hun productiecapaciteit gebruiken ten op zicht van 35% tot 40% het jaar ervoor. Logischerwijs worden de raffinaderijen geraakt door het lage gebruik van de productiecapaciteit. De bedrijfstak spreekt de verwachting en hoop uit dat het aanbod van schrootgoud in april weer zal toenemen. April is in het zuiden van India het begin van het festivalseizoen wat traditiegetrouw de goudverkopen doet stijgen. 

 

Bron:

“Gold refineries’ operating capacity declines”:

http://www.business-standard.com/india/news/gold-refineries/-operating-capacity-declines/426663/