Infographic: Wereldwijd $63 biljoen aan schulden

Als je alle staatsschulden in de wereld bij elkaar zou optellen, dan kom je uit op een bedrag van omgerekend $63 biljoen. Dat is omgerekend bijna $10.000 aan schulden voor iedere persoon op aarde. Maar zo ongelijk als de welvaart in de wereld verdeeld is, zo ongelijk zijn ook de schulden verdeeld. De landen die met afstand de grootste staatsschuld hebben zijn de Verenigde Staten ($20 biljoen) en Japan ($11,8 biljoen). Alleen deze twee landen zijn al goed voor bijna de helft van alle overheidsschuld in de wereld.

De Visual Capitalist maakte een mooie infographic van alle staatsschulden in de wereld. Hoe groter de staatsschuld in dollars, hoe groter het land wordt weergegeven. De percentages geven weer hoe groot de schuld is als percentage van het wereldwijde totaal.

Sinds het loslaten van de koppeling met goud is er geen rem meer op de kredietgroei. Daar komt bij dat centrale banken dollarschulden als onderpand zijn gaan gebruiken voor hun eigen valuta. Daardoor konden de Verenigde Staten decennia lang goedkoop geld lenen van de rest van de wereld.

Deze bijdrage is afkomstig van Geotrendlines

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders