Inval bij Deutsche Bank vanwege onderzoek naar fraude met CO2-belasting

De openbare aanklager uit Frankfurt verklaarde dat 25 bankmedewerkers verdacht worden van bovengenoemde feiten. Er is een arrestatiebevel uitgegeven voor vijf van die medewerkers. De Deutsche Bank heeft aangegeven dat het volledige medewerking verleent aan de autoriteiten.

“De openbare aanklager liet vandaag de kantoren van Deutsche Bank doorzoeken in verband met een onderzoek dat al loopt sinds het voorjaar van 2010 en dat betrekking heeft op vermeende belastingontduiking in de handel van CO2-emissierechten”, zo liet de Deutsche Bank weten in een persverklaring. Er zijn maar liefst 500 agenten ingezet om de kantoren van Deutsche Bank en verschillende woningen in de genoemde steden te doorzoeken. Ongeveer 20 kleine politiebussen en twee grote bussen werden geparkeerd voor het hoofdkantoor van Deutsche Bank in Frankfurt, waar belastinginspecteurs het kantoor uit kwamen met koffers en rugtassen.

Vorig jaar kwamen zes mensen in de gevangenis terecht nadat bekend werd dat ze voor €300 miljoen gefraudeerd hadden met het verkopen van CO2-emissierechten via de Deutsche Bank. Ze kochten de rechten in het buitenland zonder belasting te betalen en verkochten de rechten weer om op die manier ten onrechte een belastingteruggave te claimen. Vanwege europese regelgeving zijn er limieten gesteld aan de CO2-uitstoot van bedrijven. Bedrijven die minder CO2 uitstoten mogen een deel van hun rechten verkopen aan andere bedrijven.

Bron: BBC News

Inval bij Deutsche Bank wegens vermeende betrokkenheid bij belastingontduiking, witwassen en belemmering van de rechtsgang

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.