Kees de Kort: Olieprijs als zondebok

De olieprijs wordt steeds vaker als een excuus gebruikt voor al het slechte economische nieuws, dat constateert Kees de Kort in een gesprek met BNR Nieuwsradio. “Die lagere olieprijs is natuurlijk slecht voor de olieproducenten. Dat begrijpt iedereen. Maar het is natuurlijk goed voor de olieconsumenten. En wat zie je nou op de financiële markten gebeuren? Dat alles omlaag gaat.”

Kees de Kort wijst naar het voorbeeld van Japan, bij uitstek een economie die erg afhankelijk is van de import van olie. Zij zouden maximaal profiteren van een daling van de olieprijs, maar ook daar gaat de aandelenmarkt onderuit. Dat is niet wat je zou verwachten als de goedkope olie echt zo goed was voor de economie. “Ik heb het idee dat het een beetje als excuus gebruikt wordt voor onzekerheid en twijfel”, aldus marktcommentator Kees de Kort.

Geen opleving na daling olieprijs

kees-de-kort-teaserDat de daling van de olieprijs nog niet voor een economische opleving zorgt is volgens Kees de Kort te verklaren door de economische omstandigheden van veel mensen. Wie moeilijk kan rondkomen of veel schulden heeft zal bij een daling van de olieprijs niet opeens meer gaan consumeren. Die zal de situatie eerder gebruiken om schulden af te lossen en te sparen.

Dat de beurzen wereldwijd de afgelopen weken zo hard onderuit zijn gegaan is volgens de marktcommentator niet het gevolg van een dalende olieprijs, maar van een algemene tendens van toenemende onzekerheid over de economie.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Een gedachte over “Kees de Kort: Olieprijs als zondebok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met FINST, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders