Merkel: “Geen staatssteun voor Deutsche Bank”

Deutsche Bank hoeft als het aan bondskanselier Angela Merkel ligt geen staatssteun van de Duitse overheid te verwachten. Dat schrijft het tijdschrift Focus op basis van verschillende bronnen binnen de regering. Ook zou ze zich niet willen bemoeien met de schadeclaim van $14 miljard waarin de bank onlangs verwikkeld raakte.

De uitspraak van Merkel lijkt serieus, maar het kan ook verkiezingsretoriek zijn. Volgend jaar zijn er verkiezingen in Duitsland en de positie van de bondskanselier staat onder druk door haar aanpak van het vluchtelingenprobleem. Deutsche Bank is een zeer grote bank en de vraag is of de bank niet te groot is om gered te worden.

Deutsche Bank

Het aandeel van de bank heeft dit jaar bijna de helft van haar waarde verloren en werd om die reden samen met Credit Suisse uit de Europese index van vijftig grootst bedrijven gehaald. Schadeclaims, tegenvallende resultaten en de nasleep van de Brexit hebben het vertrouwen in de bank geen goed gedaan. Ook maken veel beleggers zich zorgen over de enorme derivatenpositie van de bank.

Lees ook:

angela_merkelMarketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders