De Amerikaanse minister van Financiën, Steven Mnuchin, ziet de aandelenmarkt als het rapportcijfer van de nieuwe Trump regering. Een riskante uitspraak, omdat de politiek doorgaans een beperkte invloed heeft op de beurs. Toch past het helemaal bij de ambitie van de regering om de Amerikaanse economie nieuw leven in te blazen.

Door middel van belastinghervormingen, minder regulering en nieuwe fiscale stimuleringen wil Trump een gunstig investeringsklimaat creëren, waarin bedrijven meer winst kunnen maken en meer personeel in dienst kunnen nemen. Veel beleggers geloven dat de nieuwe regering onder leiding van Trump haar belofte zal nakomen, want sinds de verkiezing zijn de S&P 500 en de Dow Jones beide al meer dan 10% gestegen.

Volgens Mnuchin is de aandelenmarkt een goede indicator van de groei van de economie. In een exclusief interview met CNBC zei hij daar het volgende over:

Er is veel vertrouwen in de Trump regering en er bestaat een grote behoefte om te investeren in de Verenigde Staten. Dit is een zeer concurrerende plaats om zaken te doen. We hebben geweldige bedrijven en dat zie je terug op de aandelenmarkt. We zitten in een omgeving die zeer aantrekkelijke mogelijkheden biedt om te investeren en ik denk dat de beurs een weerspiegeling is van wat de doelstellingen zijn van de regering en wat de markt daarvan denkt.

gs-logo-breed

Dit artikel wordt u aangeboden door Goudstandaard, uw adres voor de aankoop en verzekerde opslag van edelmetalen. Wilt u goud kopen? Neem dan contact op door te mailen naar contact@goudstandaard.com of door te bellen naar +31(0)88-4688488.