Nederlanders weer massaal aan het lenen

Nederlanders durven zich weer dieper in de schulden te steken, zo verklaarde Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland (VFN) tegenover de Telegraaf. Volgens de branchevereniging is de toename van het aantal leningen in Nederland voor een belangrijk deel te verklaren door het toenemende consumentenvertrouwen.

Ambtenarenlening, een kredietverstrekker die uitsluitend leningen verstrekt aan mensen die bij de overheid of een semi-publieke instelling werken, registreerde in het derde kwartaal een recordaantal aanvragen voor nieuwe kredieten. Dat is opvallend, aangezien de vraag naar kredieten in derde kwartaal van het jaar meestal relatief laag is. Vergeleken met dezelfde periode van vorig jaar steeg het aantal kredietaanvragen met 40%.

Nederlanders lenen recordbedrag

Ook in de eerste twee kwartalen was de vraag naar kredieten hoger dan een jaar geleden, wat doet vermoeden dat we op een nieuw recordjaar afstevenen. Exclusief autoleningen werd er vorig jaar al voor €2,1 miljard aan consumptieve kredieten verstrekt, dicht bij het record van €2,3 miljard in 2011. Mogelijk valt het totaalbedrag dit jaar daarom nog hoger uit.

Richard Jägers, vennoot van de organisatie achter Ambtenarenleningen, zegt in een verklaring tegenover de Telegraaf dat ook de historisch lage rente een rol speelt in de toegenomen vraag naar krediet. Dat is voor veel mensen reden om juist nu een krediet af te sluiten.


Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

4 gedachten over “Nederlanders weer massaal aan het lenen

 • 17 oktober 2017 om 17:32
  Permalink

  Welvaart zit ‘m niet in lenen.
  Maar dan kun je de op hol geslagen consumenten niet uitleggen.
  Welvaart zit ‘m in vermogen.
  Vermogen verdien je en bouw je op uit arbeid.
  Vermogen zet je gedeeltelijk om in goud omdat een veilige haven rust bied.

  Beantwoorden
 • 17 oktober 2017 om 18:38
  Permalink

  Volgens de branchevereniging is de toename van het aantal leningen in Nederland voor een belangrijk deel te verklaren door het toenemende consumentenvertrouwen. Dat is n.m.m. onjuist. Het ongebreideld lenen is een negatief bij verschijnsel door de ECB drukpers strategie en de hierdoor zeer lage rente. Dat stimuleert hogere consumptie welke niet via regulair loon inkomsten kan worden bewerkstelligd. Dus de economische euforie zal gevolgd worden door een neergang wanneer de schulden terug betaald moeten worden, immers dan is er geen geld meer voor extra consumptie.

  Beantwoorden
  • 19 oktober 2017 om 09:26
   Permalink

   Moet je vooral in bitcoins gaan, waarmee je de slavendans juist NIET ontsnapt. De verstandige slaaf trekt zich los van de ketting en koopt gelauwerd goud.Seems like somebody is acting like a fool here and is trapped in his own digital slave world.

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders