Toen in november 2009 Lloyd Blankfein van Goldman Sachs aan de wereld liet weten dat hij God's werk doet, ontstond er een golf van verbazing en minachting over deze uitspraak. Met Blankfein als CEO had Goldman Sachs elke financiële streek uitgehaald, tot aan het speculeren tegen eigen klanten aan toe. Blankfein beweerde dat omdat Goldman bedrijven helpt bij het vinden van investeringskapitaal, Goldman bedrijven helpt om banen te creëren; dat ligt geheel in lijn met God's werk. Blankfein's uitspraak was voor velen een teken hoe losgeslagen Wall Street bankiers zijn.

Barack Obama vertelde bij een bijeenkomst ter promotie van zijn banenplan dat hij “vertrouwd op God, maar dat God wil zien dat we ons zelf helpen door mensen aan het werk te zetten”. Obama deed zijn uitspraak bij een brug die drastisch gerepareerd moet worden. Obama's plannen voorzien in een totaal van $447 miljard om mensen weer aan het werk te krijgen en een nieuw stimuleringsprogramma van $60 miljard voor herstelwerkzaamheden aan infrastructuur.

De politieke impasse blijft echter voor problemen zorgen. Het Republikeinse congres en de Democratische senaat liggen al geruime tijd in de clinch met elkaar en kunnen het niet eens worden over bezuinigingen en belastingverhogingen. Obama lijkt maar één agenda te hebben: zoveel mogelijk banen creëren – of er geld voor is of niet – en herkozen worden.