Pimco’s Gross Sets Bet Against Government Debt, Boosts Cash

's Werelds grootste obligatiefonds Pimco is niet alleen uit Amerikaanse staatsobligaties gestapt, het heeft ter waarde van $7,1 miljard Amerikaans schuldpapier “short” verkocht. Met andere woorden, Pimco speculeert op lagere prijzen en geeft daarmee een duidelijk signaal af: Amerikaanse staatsobligaties zijn overgewaardeerd.
Dat beleggen niet zonder risico's is, hoeft niemand Bill Gross uit te leggen. Het risico van deze shortpositie is dat bij een crash een vlucht in Amerikaanse staatsobligaties kan ontstaan, en dat Pimco daardoor verlies zal moeten nemen. Kennelijk neemt Pimco dat risico voor lief en trekt daarmee de status van Amerikaanse staatsobligaties als veilige haven in twijfel.
Ook de cashpositie die Pimco aanhoudt is enorm toegenomen. Pimco houdt ruim 30 procent van het beheerde vermogen aan in cash, wat neerkomt op $73 miljard dollar. Deze cashpositie is groter dan alle andere beleggingscategorieën waarin Pimco belegd heeft; meer dan staatsobligaties en hypotheekbeleggingen bij elkaar opgeteld. 
Wanneer er 73 miljard dollarbiljetten worden opgestapeld en deze onder het spreekwoordelijke matras worden gelegd dan komt men heel eind; onze SNS-correspondent rekende het uit..
Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo