UBS: “Wereldwijde kredietgroei tot stilstand gekomen”

De wereldwijde kredietgroei is voor het eerst in drie jaar compleet tot stilstand gekomen, zo constateert de Zwitserse bank UBS. Een zorgwekkend signaal, omdat er een sterke relatie is tussen kredietgroei en de groei van de wereldeconomie. De afgelopen jaren leverde China een belangrijke bijdrage aan het herstel van de wereldeconomie door veel geld te lenen, maar daar is vorig jaar abrupt een einde aan gekomen. Ook in de rest van de wereld blijft de kredietverlening uitermate zwak, wat weinig goeds belooft voor de groei van de wereldeconomie.

Groeide de kredietverlening wereldwijd in januari 2016 nog met 3,8% van het wereldwijde bbp, begin dit jaar was dat een krimp van 0,1%. Dat kan een aankondiging zijn voor een nieuwe wereldwijde recessie, aangezien deze indicator historisch gezien een sterke correlatie heeft met de wereldwijde vraag in de economie. Eerder waarschuwde ook Deutsche Bank al voor een vertraging van de wereldwijde kredietgroei en gaf ze haar klanten nog het advies voorzichtig te zijn en aandelen te verkopen.

global-credit

Wereldwijde kredietgroei stagneert (Grafiek van UBS, via Zero Hedge)

gs-logo-breed

Dit artikel wordt u aangeboden door Goudstandaard, uw adres voor de aankoop en verzekerde opslag van edelmetalen. Wilt u goud kopen? Neem dan contact op door te mailen naar [email protected] of door te bellen naar +31(0)88-4688488.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders