Utah zet volgende stap naar alternatief voor ‘papieren’ dollar

De Amerikaanse staat Utah is een stap dichter bij een alteatief voor de dollar. Een wet die van gouden en zilveren munten opnieuw een wettig betaalmiddel maakt is een stap verder in het wetgevingsproces. De House of Representatives van de staat Utah stemde met 47-26 in het voordeel van de wet.

 

Naar aller waarschijnlijkheid zal er volgende week in de senaat over het wetsvoorstel gestemd worden. Als de wet ook de senaat doorkomt zal Utah de eerste staat worden waar er naast de dollar een alteatief wettig betaalmiddel in omloop is. Voorstanders betogen dat in het geval van een monetaire crisis er een levensvatbaar alteatief voor handen is. Als de wet in Utah daadwerkelijk wordt aangenomen ondermijnt dit het beleid van Washington en de Federal Reserve en is illustratief voor het toenemende wantrouwen in de waarde van de dollar.

 

Naast Utah zijn in dertien andere Amerikaanse staten vergelijkbare wetsvoorstellen ingediend: Colorado, Georgia, Montana, Missouri, Indiana, Iowa, New Hampshire, Oklahoma, South Carolina, Tennessee, Vermont en Washington.

 

Bronnen:

 

“Utah House stamps gold, silver as legal tender”

http://www.sltrib.com/sltrib/home/51364301-76/silver-gold-legal-tender.html.csp

“Utah House Passes Bill Recognizing Gold, Silver as Legal Tender”

http://tinyurl.com/4hx83h3

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo