Video: Spookwegen in Portugal

Portugal heeft met Europees geld veel geïnvesteerd in haar infrastructuur, maar door de financiële crisis wordt er veel minder gebruik gemaakt van al het extra asfalt. In een poging de begroting op orde te brengen heeft de regering de tol op veel nieuwe wegen verhoogd, met als gevolg dat er nog minder verkeer overheen rijdt. De volgende video van de Financial Times laat zien hoe hard de crisis heeft toegeslagen in Portugal. In 2012 nam het wegverkeer met 50% af, zo blijkt uit data van navigatiesystemen in auto’s. In het eerste kwartaal van dit jaar was er zelfs 63% minder verkeer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Portugal heeft 4x meer wegen per hoofd van de bevolking dan Groot-Brittannië en zelfs 60% meer dan Duitsland. Het land telt tenminste negen grote snelwegen die onder de minimumgrens van 10.000 tot 12.000 auto’s per dag vallen. Dat is de grens waarop de aanleg van een snelweg economisch te rechtvaardigen is.

Wat is de oorzaak van de lege snelwegen in Portugal? Is er in het verleden Europees subsidiegeld verspild? Of gaat het echt zo slecht met de Portugese economie?

Veel minder autoverkeer op Portugese snelwegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.