Vijftien signalen dat de Amerikaanse economie zal verslechteren in 2013

Dit zijn maar een paar feiten die erop wijzen dat het economisch niet zo goed gaat in Amerika. Het Economic Collapse Blog verzamelde er in de afgelopen weken nog meer, waardoor ze uiteindelijk op de volgende lijst van vijftien kwamen. Een aantal van deze punten zijn overigens al eerder aangestipt op Marketupdate.

 1. Volgens de meest recente cijfers gebruiken 47,71 miljoen Amerikanen voedselbonnen. Dat is een stijging van meer dan 600.000 ten opzichte van een maand eerder en zelfs een stijging van 1 miljoen in twee maanden tijd. De groeiende doelgroep voor voedselbonnen leek af te vlakken, maar begint de laatste maanden weer aan snelheid te winnen. In 1970 maakte ongeveer één op de vijftig Amerikanen aanspraak op voedselbonnen, nu is dat meer dan één op de zeven. De kosten die de overheid makt voor de voedselbonnen zijn inmiddels vergelijkbaar met bijna 14% van de totale omzet van supermarkten in de VS.
 2. De jeugdwerkloosheid in de VS staat op het hoogste punt sinds de Tweede Wereldoorlog.
 3. Volgens een onderzoek van Gallup nam de werkloosheid in Amerika in de maand november juist sterk toe.
 4. De laatste weken waren er opnieuw veel aankondigingen van ontslagrondes bij diverse grote bedrijven. Sinds de presidentsverkiezing van 6 november zijn er al meer dan 100.000 ontslagen gevallen.
 5. Volgens de Wall Street Joual zal de helft van de 40 grootste bedrijven de komende maanden bezuinigingen doorvoeren.
 6. Kleinere bedrijven in Amerika denken dat ze als gevolg van de nieuwe 'Obamacare' gedwongen zullen worden in 2013 fulltime arbeidsplaatsen te vervangen voor deeltijd plekken.
 7. Een onderzoek liet zien dat gemiddeld 40% van de Amerikanen minder dan $500 aan spaargeld op de bank heeft staan. Onder deze groep zouden ook mensen zitten die in een groot huis wonen en die een hoge hypotheek hebben afgesloten bij de bij de bank. Maar liefst 54% van de respondenten uit dit onderzoek gaf toe geen spaarplan te hebben en 45% was bang dat ze nooit aan sparen toe zouden kunnen komen.
 8. Een ander onderzoek toonde aan dat 28% van de Amerikanen zelfs helemaal geen geld achter de hand heeft voor noodgevallen.
 9. Uit een enquete kwam naar voren dat 62% van de middenklasse het afgelopen jaar minder geld heeft uitgegeven aan het huishouden dan het jaar ervoor.
 10. Veel Amerikanen hebben meer schulden op zich genomen om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen.In oktober werden er meer consumentenleningen afgesloten dan ooit tevoren. Het lijkt erop dat Amerikanen niet hebben geleerd van het verleden en zich laten verleiden door de gunstige rente op leningen.
 11. De mediaan van het inkomen van huishoudens zakt al vier jaar op rij. Gedurende deze periode ging het jaarinkomen met in totaal ongeveer $4.000 naar beneden.
 12. Bankiers op Wall Street hebben minder bonussen te verdelen dan voorgaande jaren. De pot is weer gekrompen tot het niveau van 2008. Weinig mensen zullen hierom treuren, maar het geeft wel aan dat het ook in de financiele wereld slechter gaat.
 13. Voedselbanken in heel Amerika zien meer hongerige gezinnen binnenkomen dan ooit tevoren.
 14. De Amerikaanse regering heeft in de eerste twee maanden van het fiscale jaar 2013 al $292 miljard meer uitgegeven dan er binnen is gekomen. Dat tekort is $57 miljard groter dan in de eerste twee maanden van het fiscale jaar 2012. De tekorten lijken steeds sneller toe te nemen.
 15. De staat Michigan werkt aan een gecontroleerd bankroet voor de stad Detroit, die de laatste jaren steeds meer in verval is geraakt.

Een economische storm staat Amerika nog te wachten, aldus het Economic Collapse Blog (Foto van thefoxisblack.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.