Warren Buffett: “Bij negatieve rente haal ik geld van de bank”

Miljardair Warren Buffett overweegt zijn geld bij de bank weg te halen als de negatieve rente daadwerkelijk bij spaarders in rekening wordt gebracht. Dat zei hij maandag in een interview met CNBC. Het is een opmerkelijke uitspraak voor een belegger van zijn kaliber.

“Er is een moment waarop je je geld van de bank wilt halen. Als geld op een bankrekening minder waard is dan geld in je hand, dan heeft dat invloed op het spaargedrag. Het is een andere wereld. Als je veel geld in euro’s hebt, dan ben je beter af als je het in een matras stopt dan dat je het op een bankrekening laat staan”

Minder rendement voor Buffett

Ook merkt hij op dat die lage rente bij grote bedragen al snel in de papieren kan lopen. Zijn beleggingsfonds Berkshire Hathaway heeft $60 miljard in beleggingen die een kwart procent rente of minder opbrengen. Een procent rendement op dit vermogen is $600 miljoen, dus als je een paar procent meer rendement kunt halen loopt het zo in de miljarden. “Dat merk je wel.”

Het videofragment van dit interview is op het moment van schrijven helaas niet meer te vinden op de website van CNBC. Zodra we de video hebben gevonden zullen we die aan het bericht toevoegen.

warren-buffett

Warren Buffett: “Bij negatieve rente overweeg ik geld van de bank te halen”

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met BITVAVO, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders