“Werkelijke schuld Verenigde Staten drie keer zo hoog”

walkerdavidOfficieel heeft de VS een staatsschuld van ruim $18 biljoen, maar in werkelijkheid is de schuld meer dan drie keer zo groot. Dat zegt Dave Walker, voormalig hoofd van het Amerikaanse bureau dat de overheidsfinanciën controleert. “Als je bij de officiële staatsschuld van $18,5 biljoen alle ongedekte verplichtingen voor pensioenen, gezondheidszorg en sociale zekerheid optelt, dan kom je uit op een bedrag van ongeveer $65 biljoen in plaats van $18 biljoen”. Hij vreest dat de groeiende staatsschuld de overheid kan beperken in de mogelijkheden om binnenlands en buitenlands beleid goed uit te voeren.

“Als de economie niet sterk blijft, en daarmee bedoel ik een economie die in staat is meer banen en kansen te genereren, dan kun je ook in je buitenlandbeleid niet sterk zijn. Je kunt dan niet genoeg investeren om de nationale veiligheid te garanderen. Ook kun je dan niet de sociale zekerheid bieden die we nodig hebben in dit land”, zo verklaarde Walker.

Hij zei dat Amerika alle realiteitszin heeft verloren voor wat betreft de nationale uitgaven en roept daarom Democraten en Republikeinen op hun meningsverschillen opzij te zetten en samen de begrotingsproblematiek op te lossen.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders