Zilveren munten tijdelijk uitverkocht!

Door de problemen in Griekenland en door de daling van de zilverkoers is de vraag naar zilveren munten zo sterk toegenomen dat verschillende producenten door hun voorraad heen zijn. De Amerikaanse US Mint accepteert sinds dinsdag tijdelijk geen nieuwe bestellingen meer van de populaire Silver Eagle munten en ook het Canadese munthuis zou moeite hebben om aan de vraag te voldoen.

Een belangrijke leverancier wist ons te melden dat de zilveren Maple Leaf en de Silver Eagle op dit moment niet meer besteld kunnen worden. De zilveren Philharmoniker munten uit Oostenrijk zijn nog wel te bestellen, maar handelaren moeten in dat geval wel rekening houden met langere levertijden.

US Mint

De US Mint maakte dinsdag bekend de komende twee weken geen nieuwe bestellingen meer te accepteren voor de Silver Eagle munten. Het munthuis is door haar voorraad heen en moet deze eerst weer aanvullen.

De verkoop in de maand juni kwam uit op 4,84 miljoen troy ounce aan zilveren munten, het grootste volume in een maand sinds januari. Ook de vraag naar gouden munten was groot met in totaal 97.000 troy ounce in de maand juni. Dat was eveneens het grootste volume sinds januari.

Van het Canadese munthuis hebben we nog geen verkoopcijfers, maar uit eigen ervaring kunnen we zeggen dat deze munten zeer populair zijn. “Op de Nederlandse markt is de Maple Leaf verreweg de meest populaire zilver beleggingsmunt”, zo verklaarde Paul Croes van Hollandgold.

Griekenland

Paul Croes ziet de vraag naar zowel goud als zilver de laatste weken sterk toenemen: “Vanwege de zorgen om Griekenland en de euro besluiten meer mensen edelmetalen te kopen. De vraag is zo sterk toegenomen dat de levertijden oplopen, niet alleen voor de zilveren munten. Ook de populaire Umicore goudbaren, die rechtstreeks van de smelterij komen, zijn op dit moment moeilijk verkrijgbaar. We houden nu al rekening met een levertijd van twee á drie weken.”

Zilverprijs

De vraag naar zilveren munten stijgt meestal na een scherpe daling van de zilverkoers. Afgelopen dinsdag zakte de prijs met meer dan 4% naar het laagste niveau sinds september 2009. Door deze prijsdaling kwamen er veel koopjesjagers op de markt. Mogelijk was dat voor de munthuizen en distributeurs aanleiding om tijdelijk geen nieuwe bestellingen meer aan te nemen.

Bron: Hollandgold

silver-coins

Zilveren munten tijdelijk uitverkocht!

TIP: Bij Goudstandaard kunt u nog steeds met korting zilveren munten kopen, klik hier voor informatie!

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *