LIVE: ECB persconferentie over rentebeleid

De ECB geeft deze middag in een persconferentie toelichting op haar rentebesluit. De centrale bank maakte bekend dat alle rentetarieven onveranderd blijven en dat deze nog zeker een jaar op het huidige niveau zullen blijven. Dat betekent dat banken tegen 0% geld kunnen lenen bij de centrale bank en dat ze 0,4% depositorente betalen voor overtollige reserves. De centrale bank houdt de rente laag zo lang de inflatie op middellange termijn onder de 2% blijft.

Ook maakte de ECB bekend dat ze de opbrengsten uit het opkoopprogramma volledig blijft herinvesteren. Dit zal ze blijven doen zo lang de liquiditeitscondities daarom vragen. Dat betekent dat dit programma blijft doorlopen tot voorbij de eerste renteverhoging. Ook maakte de ECB meer details bekend over het nieuwe TLTRO III programma.

Volg Marketupdate nu ook via Telegram

Waardeert u de artikelen en analyses op onze site, steun ons dan met een eenmalige of periodieke donatie. Met uw donatie kunnen we mooie artikelen blijven schrijven en worden we minder afhankelijk van inkomsten uit advertenties. Klik hier om te doneren!
Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *