Meer Britten in de schulden

Uit een onderzoek van Money Advice Trust (MAT) blijkt dat steeds meer Britten vast komen te zitten in de schulden, zo schrijft de BBC. De liefdadigheidsinstelling heeft het afgelopen jaar naar eigen zeggen 150.000 mensen met schuldproblemen geholpen, een stijging van 140% ten opzichte van 2007. Veel mensen durven niet voor hun schuldenprobleem uit te komen, waardoor het werkelijke probleem misschien veel groter is dan over het algemeen wordt aangenomen.

Volgens Joanna Elson, directrice van MAT, is de voortdurende erosie van het bedrag dat mensen maandelijks overhouden de bron van veel problemen. Terwijl de vaste maandlasten steeds hoger worden blijven de inkomens gelijk, waardoor er aan het eind van de maand steeds minder geld overblijft. Vanuit die positie wordt het heel lastig om uit de schulden te komen, zelfs als het een relatief kleine schuld is van een paar duizend pond.

Kleine schulden problematisch

“We horen dat steeds meer mensen een schuldprobleem hebben dat kleiner is dan £5000. Als er weinig ruimte overblijft in het huishoudbudget lijkt het bijna onmogelijk te worden een kleine schuld af te lossen. Plannen van de Britse regering om het minimuminkomen te verhogen zijn een stap in de goede richting, maar er kan meer gedaan worden”, zo concludeert Elson. Er ontstaat volgens de BBC een nieuwe generatie mensen met schulden die zeer kwetsbaar zijn.

Uit een onderzoek van BBC North dat eind mei gehouden werd onder duizend respondenten bleek dat 69% van de Britse volwassenen met schulden geen hulp zoekt met managen van deze schulden.

Steeds meer Britten met kleine en hardnekkige schuldproblemen

Steeds meer Britten met kleine en hardnekkige schuldproblemen (Afbeelding via Yourmoney)

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *