Het Amerikaanse bedrijf Trigger heeft een app ontwikkeld die beleggers waarschuwt als Donald Trump een bericht op twitter plaatst dat gevolgen kan hebben voor de waarde van bepaalde aandelen. Met deze ‘Trump Trigger’ wordt je als beleggers dus direct op de hoogte gebracht als de aanstaande president iets zegt over een aandeel dat je bezit.

trump-tweet-trigger

We hebben de afgelopen weken al meerdere voorbeelden voorbij zien komen van twitter berichten die de financiële markten in beweging brachten. Deze week nog uitte Trump zijn onvrede over het besluit van Toyota om een nieuwe fabriek in Mexico te openen. Hij dreigde met ‘enorme importheffingen’, waardoor de Mexicaanse peso onderuit ging. Een dag eerder prees hij Ford voor het besluit om toch geen nieuwe fabriek te openen in Mexico, waardoor het aandeel op de beurs meer waard werd.

Eerder stuurde Trump een bericht de wereld in over de hoge kosten van het nieuwe regeringsvliegtuig, de Air Force One. Hij dreigde de ontwikkeling van dit vliegtuig stil te leggen, waardoor het aandeel Boeing daalde.