“Polen moet snel de euro invoeren”

Als gevolg van de situatie in Oekraïne doet Polen er verstandig aan zich zo snel mogelijk te integreren in de Eurozone. Dat zei Radoslaw Sikorski, de Poolse minister van Buitenlandse Zaken, donderdag in zijn jaarlijkse toelichting van het buitenlandse beleid. “De gebeurtenissen in Oekraïne moeten ons aanmoedigen om zo snel mogelijk te integreren met de Eurozone”.

“Een mogelijk besluit om de euro te introduceren is niet alleen van economisch en financieel, maar ook van politiek belang. De Eurozone is gebaseerd op het principe van ‘een voor allen, allen voor een’, omdat serieuze bedreigingen gericht aan één staat dan ook automatisch een verandering betekenen voor alle lidstaten”, zo benadrukt Sikorski. “Gezien de huidige gecompliceerde internationale situatie is het in ons eigen belang om een dergelijke link te leggen tussen Polen en andere Europese landen”, zo voegde de minister eraan toe.

Polen in 2018 bij de euro?

De regering van Polen heeft gesprekken over de introductie van de euro in 2015 op de agenda staan, na de eerstvolgende presidentsverkiezingen. Als het land aan alle voorwaarden voldoet en er goedkeuring wordt gegeven voor toetreding tot de muntunie, dan kan de introductie van de euro in 2018 een feit zijn.

Polen moet zo spoedig mogelijk bij de euro

“Polen moet zo spoedig mogelijk bij de euro”

(h/t: Mortymer)

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders