De Chinese industrie is in de maand september het sterkst gekrompen sinds maart 2009. Dit werd bekend gemaakt na onderzoek van marktonderzoekers Caixin en MarkiChina-vlagt.

De index, die aangeeft hoeveel activiteit er is op de markt, daalde van 47,3 in augustus naar 47 deze maand. Een stand onder de 50 geeft een krimp aan. Er werd gerekend op een kleine groei naar 47,5 deze maand.

De inkoopmanagersindex staat al vanaf maart onder de 50, dit is een slecht teken voor de Chinese overheid, zei hadden de ambitie om de economie met 7 procent te laten groeien dit jaar. Economen gaan er van uit dat deze groei niet gehaald gaat worden.

De laatste maanden zorgden de signalen over een afzwakkende groei in China voor veel onrust op de wereldwijde beurzen. De Chinese economie heeft last van een tragere export en een zwakkere binnenlandse vraag. Deze problemen kunnen er voor zorgen dat de Chinese overheid de economie nog meer gaat stimuleren om de groei weer aan te jagen.

Dinsdag, voorafgaand aan het staatsbezoek aan Amerika, gaf de Chinese president Xi Jinping aan dat de Chinese economie de komende jaren verder gaat groeien en dat de economie niet in gevaar verkeert. Xi Jinping gaf aan dat er naar de lange termijn moet worden gekeken als het om de economie van China gaat.