Tip: Nieuw boek over geld

Over geld en het monetaire systeem wordt de laatste jaren veel geschreven, maar hoe zit ons huidige geldsysteem eigenlijk in elkaar? Econoom Wim Boonstra van de Rabobank publiceerde onlangs een nieuw boek, waarin deze materie uitgebreid en in begrijpelijke taal wordt behandeld.

Het boek Geld – Wat is het, wat doet het, waar komt het vandaan is een toegankelijk en actueel handboek en tevens het eerste Nederlandstalige overzichtswerk sinds de financiële crisis van 2008. Het is geschreven voor een breed publiek, variërend van studenten in het hoger onderwijs tot geïnteresseerde krantenlezers, ondernemers, bankemployées en beleggers.

Nieuw boek over geld

Wim Boonstra behandelt in dit nieuwe boek de belangrijkste aspecten van geldschepping en geldverkeer, banken en hun taken, de verschillen in geldstelsels en de invloed van geld op de economie en het monetaire beleid.

Het boek geeft inzicht in de evolutie van ons geldsysteem van gouden munten naar papier en elektronisch geld en behandelt ook een aantal verschillende alternatieve geldstelsels. Ook wordt de werking van de Europese muntunie in het boek uitgebreid beschreven.

Deze nieuwe publicatie van Wim Boonstra is online te bestellen via onder meer Bol.com en de VU University Press en gaat €44,50 kosten. Tot 1 september geldt een gereduceerde actieprijs van €37,50.

Over de auteur: Prof. dr. Wim Boonstra is speciaal economisch adviseur van de Rabobank en bijzonder hoogleraar Economische en Monetaire Politiek aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Verder is hij president van de Monetaire Commissie van de European League for Economic Cooperation (ELEC). Hij schreef tal van artikelen en meerdere boeken over bankieren, internationale economie en Europese integratie.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tijdelijk 1000 euro gratis trading fees bij onze favo exchange...

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders