Twitter heeft een aantal berichten verwijderd die marktgevoelige data bevatten, zo bericht de Wall Street Journal. Het Amerikaanse Petroleum Institute maakte bij de sociale netwerksite melding van een aantal twitter berichten, waarin de wekelijkse cijfers over de Amerikaanse olievoorraden genoemd werden. Deze cijfers zijn normaal gesproken alleen toegankelijk voor oliehandelaren die een abonnement hebben op de nieuwsbrief van het American Petroleum Institute (API).

Cijfers over de olievoorraden zijn belangrijk, omdat die inzicht geven in de vraag- en aanbod dynamiek op de wereldwijde oliemarkt. Handelaren passen hun posities in olie aan op deze cijfers en betalen het API om als eerste toegang te krijgen tot deze informatie. Afgelopen dinsdag werden deze cijfers uitgelekt via een anoniem twitter account, waarna de informatie zich razendsnel verspreidde over de digitale snelweg. Het bericht met de laatste cijfers over de olievoorraad stond woensdagmiddag nog steeds online.

Het Amerikaanse Petroleum Institute spoorde vier accounts op die cijfers publiceerden uit hun wekelijkse rapport, waar abonnees $160 per maand voor betalen. Twitter is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een belangrijke nieuwsbron, waar ook financiële informatie vaak als eerste naar buiten komt. De site kreeg vorig jaar meer dan 30.000 verzoeken om berichten te verwijderen, waarvan bijna 70% gehonoreerd werd.

Lees ook:

twitter-292988_960_720

Twitter verwijderde op verzoek van het American Petroleum Institute cijfers over olievoorraden