Australië wil yuan gebruiken voor directe handel met China

Volgens analisten kunnen de transactiekosten in de handel tussen Australië en China omlaag worden gebracht als men besluit om direct in Chinese yuan te handelen. Op dit moment gebruikt Australië de Amerikaanse dollar en Japanse yen om handel te kunnen drijven met China, zo verklaarde valutastrateeg Andrew Salter van ANZ Banking Group tegenover ABC News. Als Australië in Chinese yuan kan handelen met China wordt één laag van de totale transactiekosten weggehaald, waardoor de handel efficiënter kan plaatsvinden.

Op dit moment kunnen alleen de VS en Japan hun eigen munt direct omzetten naar Chinese yuan, waardoor er nog steeds veel vraag is naar deze valuta in het handelsverkeer met China. De Australische dollar zou dus de derde valuta kunnen worden met dit privilege. Volgens de Australische vicepremier Wayne Swan is de inteationalisatie van de yuan ''duidelijk in het belang van het Australische bedrijfsleven en de gehele Australische economie''. Het Australische ministerie van Handel en Industrie liet bij monde van Greg Evans weten dat ook de kleinere bedrijven zullen profiteren van een verkleind valutarisico (de fluctuerende wisselkoersen met de Amerikaanse dollar en de Japanse yen).

China is de grootste handelspartner van Australië en heeft dus belang bij een nauwe samenwerking. David Greene van Weste Union verklaarde tegenover The Australian dat directe handel met Chinese yuan goed zou zijn voor de Australische economie. Voor de Amerikaanse dollar is het minder goed, want producenten hoeven dan geen Amerikaanse dollars meer te kopen om Chinese handelspartners mee te betalen.

Australië wil handel met China direct kunnen afrekenen in yuan

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo