Brexit loopt vertraging op, Britse pond stijgt naar $1,24

Het Britse pond steeg vandaag naar het hoogste niveau in meer dan drie weken tijd, nadat bekend werd dat de Britse premier Theresa May is teruggefloten door de rechtbank. De rechtbank oordeelde vandaag dat de Britse regering eerst toestemming van het parlement nodig heeft om het zogeheten Artikel 50 in werking te stellen. In dit wetsartikel uit het Verdrag van Lissabon zijn de bepalingen opgenomen over het vertrek van een lidstaat uit de Europese Unie.

Volgens de rechtbank ligt het initiatief op dit moment niet bij de regering, maar bij het parlement. Die moeten eerst goedkeuring geven, aangezien het referendum slechts raadgevend en niet bindend was. Daarmee loopt de Brexit vertraging op en blijft het ongewis of en wanneer het land de EU zal verlaten.

Britse pond omhoog

Beleggers vrezen dat een vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie slecht zal uitpakken voor de economie en voor het Britse pond. Op de valutamarkt stond het Britse pond de afgelopen maanden zwaar onder druk. Door de uitspraak van de Britse rechtbank staat de Brexit weer op losse schroeven. Dat is voor beleggers reden om weer voorzichtig positie te nemen in het Britse pond. De valuta steeg met 1,1% naar $1,2439 tegenover de dollar.

britse-pond

Britse pond veert op na uitspraak rechtbank over Brexit

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders