“Britse pond moet devalueren”

Volgens miljonair en ondernemer John Mills moet het Verenigd Koninkrijk haar munt devalueren om de economie weer aan de gang te krijgen. Dinsdag start hij een nieuwe campagne om de politiek te overtuigen van het nut van een zwakkere pond.

Onderdeel van de campagne is de publicatie van een onderzoek van Civitas, een denktank die de economische gevolgen van een zwakkere pond heeft doorgerekend. In het artikel staat dat het Verenigd Koninkrijk ‘veroordeeld’ is tot jaren van schulden opstapelen en bezuinigen, indien er niet spoedig een nieuwe weg wordt ingeslagen die de productiviteit en de industriële activiteit van de Britse economie verbetert.

Handelsbalans

Het Verenigd Koninkrijk heeft al meer dan tien jaar een tekort op de handelsbalans. Ze importeert veel goederen uit het buitenland, omdat de import vaak goedkoper is dan productie in eigen land. Volgens ondernemer Mills moet de waarde van het Britse pond omlaag worden gebracht om daar verandering te brengen: “Britse politici focussen zich alleen op fiscaal en monetair beleid, maar het wisselkoersbeleid wordt totaal genegeerd. Dat is de grootste fout die beleidsmakers op dit moment maken.”

Devalueren

Een zwakkere munt kan met name de kleine industrie weer winstgevend maken, zo betoogt Mills. In het onderzoek dat Mills heeft laten uitvoeren lezen we dat de groei van de Britse economie weer kan aantrekken tot 3% in het eerste jaar en 5% in het vijfde jaar.

britse-pond

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *