Zwitserse francs zijn voortaan direct om te wisselen voor Chinese yuan, zo maakte het China Foreign Exchange Trade System (CFETS) bekend. Daarmee is de Zwitserse franc de zevende valuta die zonder tussenkomst van de dollar omgewisseld kan worden in de Chinese munteenheid.

“Dit is een belangrijke stap in het versterken van de bilaterale economie en handel tussen China en Zwitserland”, zo schrijft de People’s Bank of China in een persverklaring. De directe inwisselbaarheid van deze valuta verlaagt de conversiekosten en stimuleert daarmee het gebruik van beide munten in de onderlinge handel.

De Chinese centrale bank heeft dit jaar een quotum van 50 miljard yuan (omgerekend €7,5 miljard) aan de Zwitserse centrale bank verstrekt onder het Renminbi Qualified Foreign Institutional Investor programma. Dat is de limiet die Zwitserse beleggers rechtstreeks mogen investeren in de Chinese aandelenmarkt. Vorig jaar introduceerden de Chinese en Zwitserse centrale bank al een valutaswap met een looptijd van drie jaar, een tegoed waar Zwitserse bedrijven maximaal 150 miljard yuan uit kunnen lenen.

General Economy Images As China Keeps Growth Target At 7.5%

Chinese centrale bank maakt yuan direct inwisselbaar met Zwitserse francs