De rente in Rusland gaat niet verder omlaag

De Russische centrale bank heeft besloten de rente ongewijzigd te laten op 11 procent. Dit besluit kwam voort uit de laatste vergadering. Het opvallende is dat dit de eerste keer is dit jaar dat de bestuurders geen verlaging doorvoeren.

De eerdere verlagingen van de rente volgde op een enorme rentestap in december. De rente werd toen verhoogd van 6,5 procent naar 17 procent om de daling van de roebel halt toe te roepen. Sinds deze rentestap heeft de centrale bank de rente weer in kleine stapje verlaagd. De hoge rente remt de economie sterk af doordat het voor bedrijven duur is om te lenen. Daardoor investeren zij minder dan normaal. Afgelopen week kwam de roebel weer flink onder druk te staan. Dit is ook de voornaamste reden van de Russische centrale bank om de rente niet nog een keer te verlagen maar op het huidige niveau te houden

Door de zwakke roebel zijn de prijzen van importproducten zeer hoog. Dit drukt sterk op de koopkracht van de Russische bevolking. De zwakke roebel is het gevolg van de westerse sancties die zijn opgelegd na het conflict met Oekraïne. Daarnaast staan de olie prijzen ook flink onder druk. Dit heeft ook zware invloeden op de Russische economie, aangezien zij veel olie verkopen aan andere landen.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders