Dollar daalt door aanhoudende rally van opkomende markten

Zowel uit de vergadering voor april van de ECB als uit de notulen van de vergadering voor maart van de Federal Reserve kwam nauwelijks duidelijkheid over de uitgangspunten van de centrale banken. De lichte verbetering in de economische situatie in de eurozone gaf Europese valuta een steuntje in de rug en het vooruitzicht op een handelsovereenkomst tussen China en de Verenigde Staten deed dit voor de valuta’s van de meeste opkomende markten.

Aanstaande donderdag komen de essentiële PMI-rapporten van april uit over zakelijke activiteit voor de eurozone. Met voornamelijk secundaire cijfers uit de Verenigde Staten en een weer uitgestelde Brexit verwachten we meer volatiliteit op de valutamarkt te zien voor de G10-valuta.

Britse pond

Theresa May is met de EU overeengekomen om de deadline van de Brexit uit te stellen tot 31 oktober en dus deel te nemen aan de Europese Parlementsverkiezingen in mei. We verwachten dat economische cijfers deze maand eindelijk de aandacht krijgen nu de Brexit tijdelijk is uitgesteld. Het werkgelegenheidsrapport dat dinsdag uitkomt en de inflatiecijfers die woensdag uitkomen zullen een indicatie geven over, of inzicht geven in hoe de economie van het Verenigd Koninkrijk omgaat met de onduidelijkheden rond de Brexit.

Euro

Het uitblijven van inhoudelijke beleidsaankondigingen tijdens de vergadering voor april van de ECB zorgde voor een boost die de euro hard nodig had. Hoewel de communicatie van de centrale bank uiterst ‘dovish’ was, lijkt het erop dat geen nieuws uit de eurozone goed nieuws is voor de euro. De gemeenschappelijke munt profiteerde ook van het feit dat de cijfers van de industriële productie boven verwachting waren. De PMI flash-POMI-cijfers voor april die donderdag verschijnen zijn erg belangrijk en we verwachten dat ze hoger uitvallen dan verwacht, wat zou bewijzen dat de vertraging in industriële productie grotendeels wordt veroorzaakt door eenmalige factoren die nu worden opgelost.

Amerikaanse dollar

De gepubliceerde notulen van de vergadering voor april van de Federal Reserve hebben geen licht geworpen op de ‘dovish’ verandering in de instelling van de organisatie sinds het einde van vorig jaar. Leden blijven in het duister tasten doordat de inflatie stilligt. Dat de CPI-cijfers van maart die vorige week zijn gepubliceerd lager zijn uitgevallen dan verwacht zal hier niet bij helpen.

De Federal Reserve blijft buitenspel staan in de nabije toekomst en de combinatie van gestage, wereldwijde groei en lage inflatiepercentages in ontwikkelde landen is een sterke combinatie voor een rally van valuta van opkomende markten.

Door: Enrique Diaz-Alvarez

Enrique Diaz-Alvarez is chief risk officer en staat aan het hoofd van het analistenteam van Ebury in New York. Vanwege zijn gedrevenheid, passie en gedegen kennis, wordt Enrique door Bloomberg erkend als een van de meest accurate voorspellers van de marktbewegingen.

Over Ebury:

Ebury maakt internationale markten toegankelijker met valutadiensten op maat en flexibel handelskrediet voor ondernemingen. Ebury werkt samen met ruim 12.000 organisaties en verricht 12 miljard euro aan valutatransacties in 140 verschillende valuta. Het bedrijf heeft kantoren in het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Spanje en Polen. De speerpunten van Ebury:

  • Financiële diensten die normaal zijn voorbehouden aan grote multinationals
  • Financiering van uw aankopen
  • Marktkennis en valutadiensten op maat
  • Ons netwerk van liquidity providers en intermediaire banken
  • Transacties in ruim 140 verschillende valuta

Meer informatie op www.ebury.nl
Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders